Ösregn

Regnet öser ner och jag vaknade just, Åker till skolan 20 i 10 guud vad skönt med sovmorgon! Nu ska jag göra mig en ordentlig frukost och sen klä på mig! :)
 
Apful bild från fjällen men just nu hade jag ingen annan haha!

Seg måndag

Hatar måndagar, i alla fall den här, slutade halv 4, dessutom suger vädret för det spöregnar, skönt att vi har sovmorgon till 10 i morrn :D Är ju också ledig hela onsdagen för att det är första maj, härligt! Nu ska jag äta nån macka eller nått och plugga engelska! Träningen vart inställd idag också, hade verkligen velat ta igen det jag missade förra veckan ju :( Men aja, får ju göra det nästa då :)
 
 

Finaste ekipaget!

Lite oredigerade bilder på världens finaste ekipage och världens snyggaste ponny!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ponny: Flower Ryttare/ägare: Alexina Hortlund Fotograf: Jag Kamera: Nikon D80

Dålig uppdatering här

Jag har inte bloggat på ett tag, har faktiskt inte haft nått att blogga om. Nu är det iallafall vår och jag har tagit fram cykeln, nu längtar jag efter sommmaren mer än någonsin! Åhh, på onsdag är det första maj! Typ överdrivet glad haha! Nämen det var ju nyss jullov och 1834665 meter snö ute och -20 haha, nu äre redan slutet på april och nästan all snö är borta, det är helt sjukt så fort tiden går asså! 
 
Jag ska sen lägga upp lite bilder från fjällen när jag hinner redigera dom. Alexina sovhär från igår till idag och snart ska vi åka till stallet, tror vi cyklar faktiskt, härligt :)
 

Med och tävlar

Jag är med och tävlar hos linnahlborg.se ( http://linnahlborg.se/2013/april/tavling.html#comment ) om tre produkter från face stockholm! Har inte internet på telefonen så jag kan inte dela på insta med följ henne: @linnahlborg :)
 

snart drar vi

Bloggar från appen just nu, datorn ligger i bilen. Vi ska snart åka, blir att sitta i bilen typ 7 timmar, najs! Eller så inte. Pappa skulle sen när vi kommer fram installera nån 3G sak på min dator så att jag har internet, kan ju blogga då ;) Nä nu ska gå bloggar kanske sen! :)


( det går ej att lägga upp bilder med appen just nu för dem laggar asmycket, hatar att blogga från den! )

Ny mobil!

Har äntligen fått min nya mobil och är så nöjd, min lillebror köpte min gamla som bara funkar i laddare för 50 kronor haha, han ville så gärna ha en mobil ;) Är iaf jättenöjd och glad nu! :D
 

Close-up +4

Nu har mitt close-up filter som jag vann i fototävlingen kommit, JÄTTE nöjd är jag! Det är asbra och jag är jättetaggad inför att fota vårblommorna när dom börjar komme upp, filtret kommer från kamda.se och kostar endast 99 kronor! 
 
 
Testbilder med filtret:
 
 
 
Jag är jätte nöjd och jag tror att det kommer blir väldigt fina bilder med detta filtret! :D

Yes it's friday

Idag är det fredaaag! Dagen gick jättefort och efter lunchen när alla gick hem så kom Emma och Sofia och tog min mössa och sprang omkring med den haha, så det tog ett bra tag innan jag fick tillbaka den om man säger så haha! ;) Min mobil har pajjat totalt och nu kan man inte skriva med den IGEN så jag hoppas verkligen att jag kan få köpa min brorsas snart!
 
Nu ska jag lyssna på lite musik och sen kanske gå ut och gå eller nått, ska även måla naglarna sen :) Kommer kanske att uppdater här under nästa vecka om det finns internet dit vi ska, orkar inte sitta och göra tidsinställda ba så ni vet haha! 
 
Nä nu ska jag gå, bloggar sen!
 

Powder

Köpte ett puder på åhlens för 129:- har inte prövat det än men jag tror det är riktigt bra :)

regn, regn och ännu mer regn

Det bara öser ner utanför fönstret just nu, har gjort den sen typ klockan 2. Igår med. Men då smälter ju snön så det är ju bra. Mamma kommer snart och hämtar mig och då skulle vi fara och kolla på nå byxor på stan. Måste verkligen fixa avslutningskläder nu typ innan allt tar slut haha, men jag har typ inga pengar och jag ska ju köpa en ny mobil så det går ju före såklart men jaja vi får se. 
 

hallå!

Har inte bloggat idag, har inte hunnit riktigt. For till skolan på morgonen och slutade halv 4 så kom hem vd fyra och då satte jag mig med so:n för att försöka få klart den, har bara lite kvar. Vill göra bort det mesta innan vi far till fjällen nästa vecka så jag slipper så mycket jobb där. Men satt typ större delen av kvällen med det och käkade middag därimellan också och sen hoppade jag i duschen. Ska sova nu, vart en sjukt lång dag idag och nu vill jag bara SOVA!
 

@vilmas place

Är hos vilma och ska snart hem, vid halv tolv idag så skulle hela klassen och se nån teater och man fick äta lunch i stan så vi åt på max och sen gick vi till kulturens hus därifrån, vi hade redan sett den teatern vid ett annat tillfälle så det var inte så kul haha, sen så slutade vi efter det och då tog jag och vilma bussen hem till henne. Ikväll blir det plugg och så kanske jag tar en powerwalk också. Bloggar kanske mer ikväll :)
 

Macro

 
 
 
Nikon D80 // AF 90mm MACRO
 
 
 
 

Nu är det vår

Gick upp i morse vid typ 10, jag och Alexina gick ut på en ''powerwalk'' i en timme och en kvart och sen for vi till stallet, jag red lite och min lillebror också. Sen red Alexina och banan var lerig som satan så Alex var tvungen duscha benen och magen på henne sen för det skvätte så mycket haha! Det tog ett tag att få in henne i spolspiltan också.
 
Sötisen :)
 
Inte så glad kanske haha ;)

jag vann i fototävlingen!!

HERREGUUUUD!! Jag vann tävlingen hos canonflicka.blogg.se är så sjukt glad nu! Jag tog ett Close-up filter +4 :)
Detta är det första som jag vinner förutom en veckans blogg en gång innan haha! Men jag är jätteglad just nu! Tack till alla som röstade på mig!
 

Lägg in bilder i menyn

Nu tänkte jag visa hur man lägger in bilder i menyn, jag har 3 stycken längst ner i menyn.

 
1. Kopiera denna kod: 
 
2. Klista in den i ett word/pages dokument.
 
3. Gå in på dina kodmallar.
 
4. Beroende på vars du vill ha bilden så letar du upp det stycke du vill ha. Vi säger att du vill ha den mellan kategorier och arkiv, så letar du upp stycket som ser ut såhär: 
 
5. Nu ska du alltså klistra in den koden under % endfor % i slutet på kategorier.
 
6. Öppna en ny flik och logga in på dn blogg, ladda den bild du vill ha i 200px och kopiera adressen. Ersett ''LÄNK TILL DIN BILD'' med koden till din bild. Sen är det bara att spara, eller förhandsgranska om du vill kolla hur det blev :) OBS! Detta gör du i alla kodmallar!
 
Om du sen vill lägga in fler bilder så skriver du <br> precis under koden du just la in och klistrar in samma kod under <br> med en annan bild. <br> betyder mellanrum och det lägger du in om du vill ha mellanum mellan bilderna :)
 
Hoppas ni fattade min krångliga förklaring men aja ;)
 

gomorron'

Vaknade för typ en timme sen, har inte orkat gå upp utan har försökt fixa med lite små koder i bloggen, satt in 3 bilder längst ner i menyn bara. Nu ska jag äta nått och sen slå in Elins present och duscha. Litet snabbinlägg men, men ;)
 
 
 

Min fotoutveckling - hoppning

Jag tycker verkligen att min utveckling syns i hoppbilderna, jag har dock ett annat objektiv men jag fotar från bättre vinklar nu kan man säga, bilderna nedan är tagna med helt olika objektiv.
 
Denna bilden togs den 20 maj 2012, en skitdålig bild haha!
 
Ljuset är dåligt, vinkeln suger och avståndet ska vi inte tala om, var skitnöjd med den då hahah!
 
 
Denna bilden är dock lite lite mörk men jag tycker inte det gör någonting, tog på rätt ställe i språnget och så, inte världens bästa men en otrolig skillnad från bilden innan, och ändå har det bara gått 3 månader mellan bilderna.
 
Jag tycker att min kamera som jag har, Nikon D80, är en väldigt bra kamera att lära sig på, i alla fall jag. Den är lagom lätt och den manuella inställningen är väldigt lätt att förstå sig på, det är nog lite derför jag lärt mig den bra så fort. 

Hoppning är något av det roligaste att fota, eller det är det roligaste. Man vet aldrig vad som händer eller hur bilden blir, man vet ju aldrig vad hästen hittar på. Det är mycket action och fart och det tycker jag är kul. Dressyr är nog det tråkigaste som finns att fota, inte alls kul att kolla på heller om det inte är nån man känner. 
 
Själv så tycker jag att jag utvecklats inom fotograferingen, jag har tränat och tränat och tränat detta året och till sommaren så är jag så taggad till att fota typ allt som händer, längtar jättemycket!

20130412

Dagen har bara flygit förbi, hade NO som det inte hände så mycket på, sen franska som vi bara jobbade lite på nätet på nån sida och sen kom bildläraren och visade oss ur man ritade i perspektiv som jag inte har en blekaste aning om vad det hade med franska att göra men det gjorde inte mig nått för det var bara kul. hade mentorstid och sen for jag, vilma och maja till stan, vi åt på Max och gick på en massa affärer och så. Köpte ingenting för jag hade inga pengar. Åkte hem till Maja sen och då så gick vi och försökte sälja två idrottsrabatter eller vad det nu var för hennes fotbollslag, vi fick sålt en av dom. Sen stod Maja modell medans jag fotade henne, checka hennes blogg också --> www.majaellen.webblogg.se
 
 

 

Lite nytt


Black & white

 
 
Nikon d80 // AF-S NIKKOR 18-135mm 
 

Godnatt

Varit sjuk hemma idag, gjorde slut på batteriet på datorn 2 gånger så mycket som jag satt vid den haha! Låg i soffan hela dagen och gjorde inget, fick sedan ett ryck och vågade håret lite fint, eller inte. Sen när jag mådde bättre for jag med mamma til ica och där köpte jag en 3 in 1 concealer sak, en för finnar, en för ringar under ögonen och en för röd områden om man nu har det, jättebra var den iaf. Men nu ska jag sova, spänd inför resultatet på tävlingen i morgon och hoppas för allt i världen att jag vinner! :D
 
Kram!
 


rösta!

Rösta gärna på min bild i detta inlägget: http://canonflicka.blogg.se/2013/april/finalisterna-i-fototavlingen.html#comment min bild är nummer 2! Tack så mycket! ♥
 
Tävlingen avslutas i morgon!
 

Vill ha när jag fyller år!

Jag fyller ju 14 i Juni och jag vet redan nu exakt vad jag vill ha! Det är endast två saker faktiskt!


Det första är en 12 månaders prenumeration på Glossybox, det kostar 1299 kronor. Glossybox är en låda som man får i slutet på varje månad som innehåller 5 skönhetsprudukter från olika märken.                              

   

Och det vill jag jättegärna ha så den önskar jag mig jättemycket!

 
Det andra är pengar så det är liksom inte så mycket att förklara där haha ;)
 
 

Min fotoutveckling - dressyr

Denna bilden fotades för ca ett år sedan, 3 maj om man ska vara exakt, jag blev då väldigt nöjd med den men ser ju nu att den inte var så bra haha ;) 
 
Ryttare: Alexina Hortlund
 
Denna bilden fotades sedan bara 3 månader efter i Juli, den blev mycket bättre och jag är faktiskt jättenöjd med den bilden. Bilden är inte alls lika ljus och bilden är i allmänhet mycket bättre. 
(kvallan på blogg.se är inte den bästa)
 
Ryttare: Isabella Polewey
 
Jag har nästan helt lärt mig fota utan hjälp, några tips från min pappa men sen har jag lärt mig i stort sätt själv, läst miljoner olika fotobloggar för att hitta olika tips och sen utvecklat det till mitt eget. Jag tycker att för att bara vara 3 månader mellan bilderna så är det stor skillnad. Jag köpte min kamera vid påsk förra året.
 
Det kommer inlägg sen om min fotoutveckling i hoppning och sen kommer det ett inlägg med blandade bilder från 2012 och om jag hittar några från nu i 2013 :)
 
 
 

i was careless i forgot

Fotade lite bilder genom mitt fönster nu på kvällen, jag öppnade såklart fönstret och fotade haha ;) Blev ganska nöjd med resultatet och tycker det blev ganska coolt. Kommentera gärna vad ni tycker! ♥
 
 
 
 
Nikon D80 // AF-S NIKKOR 70-300mm

Random

1. Ta närmaste bok och slå upp sidan 18, rad 4 - vad står där? ''Nej, jag skojar bara''

 

2. Sträck ut din vänstra arm så långt du kan, vad rör du vid? En vägg

 

3. Vad var det senaste du såg på TV? svampbob fyrkant som jag faktiskt inte såg på

 

4. Utan att se efter, gissa vad klockan är: halv 2, men det var faktiskt 13:59

 

5. Bortsett från datorn, vad hör du just nu? Tv:n

 

6. När var du senast utomhus och vad gjorde du då? Gick från bilen till huset

 

7. Vad tittade du på innan du började svara på den här undersökningen? Tv

 

8. Vad har du på dig? Mjukisar och en t-shirt

 

9. Drömde du något i natt? I så fall - vad? Att jag vann Top model sverige haha!!

 

10. När skrattade du senast? nån timme sen

 

11. Vad finns på väggarna i rummet där du är nu? en klocka, fyra stora tavlor, hyllor, en tv, en fläkt och en massa småtavlor på mig och mina syskon

 

12. Har du sett något konstigt på sistone? nej inget utöver det vanliga

 

13. Vad tycker du om den här utmaningen? inget speciellt

 

14. Vilken var den senaste film du såg? My sister's keeper, asbra men jag grät hela tiden

 

15. Om du blev multimiljonär, vad skulle du köpa? en massa saker

 

16. Tycker du om att dansa? JA! jag älskar älskar älskar älskar det <3

 

17. Vad skulle dina barn heta, pojke resp. flicka? haha inte en blekaste aning

 

20. Skulle du kunna tänka dig att bo utomlands? faktiskt inte, sweden in my heart <3


sjuuuk

For hem från skolan för att jag inte mådde så bra, hoppas jag mår bättre i morrn. Nu ska jag iaf göra nån lunch och sen bara typ ta det riktigt lungt. Kommer säkert uppdatera mer här under dagen då jag inte kommer ha nått att göra :)
 
Hejdå! ♥

i can and i will, watch me

Ska gå och sova nu, känner mig lite förkyld så vi får hoppas att det inte blivit värre till i morrn. Gick aldrig ut och fotade, orkade inte haha. Imorrn är det onsdag, brukar alltid vara segast då det är längsta dagen i veckan, vi slutar halv 4. Onsadagar är den dagen jag gillar minst, liksom mitt i veckan, längta dagen och bara allmänt seg, inga roliga ämnen eller nått heller. 
 
Men nu ska jag iaf sova, hoppas på att bli bättre till i morrn då för just nu blir det bara värre, känns ju lagom bra. Men,men godnatt ♥
 

Hemma

Följde med Maja hem idag, Elin hängde också med, vi gjorde lite roliga saker och skrattade mycket. Sen när jag kom hem så möttes vi av en massa småträd och kvistar som är rester av dom stora tallar som stog där förut som inte är kvar längre för kommunen har varit och fällt typ alla träden, det ser rent ut sagt förjävligt ut för dom tänkte så inte på att dom kanske skulle plocka upp efter sig, nejnej..
 
Men aja, dagen har annars varit bra, ska typ ut och fota i kvällsolen efter middagen, kan fota hur det ser ut där nere nu också sen så kan jag visa för det är ingen vacker syn ska jag säga.
 
Orkar ej leta fram en bild till detta inlägget.

Finalist i fototävlingen!

Hos http://canonflicka.blogg.se/2013/april/finalisterna-i-fototavlingen.html#comment
Ni får gärna rösta på min bild, nummer 2 :D
 

Hej måndag!

Måndag idag, träning sen. Hände inte mycket idag, skola, hem äta nått och sen sitta vid datorn, haha så ser det flesta dagar ut för mig i och för sig ;)
 
Har förresten börjat läsa en norsk blogg, mest för att hon är bra på smink och gör bra videos men också för att bloggen är bra såklart, tycker ni kan kika in den! → www.l0ve.blogg.no 
 
Nä nu ska jag ta fram träningskläder, see ya!
 
 

Löshoppning

Idag följde jag med Alexina till bensbyn och löshoppade Flower i ridhuset, hon seglade över 1,30 lätt som en plätt! Tänk att hon ändå är 22 år gammal, hon är så duktig lilla gumman ;) När jag kom hem så följde jag med mamma och handlade, köpte ett pack tuggummi. Vill inte ens tänka på att skolan börjar i morrn, vill bara ha lov hela tiden haha! 
 
Nu ska jag lyssna på lite musik och sen äta middag.
 
Gammal bild på Flower

mornin'

Godmorgon, vaknade för typ en timme sen. Det var tänkt att jag skulle se på The vampire diaries nu på morgonen men såg då att det skulle komma ut först den 18 April, skitdåligt att det är så länge tills nästa. Nu ska jag iaf gå upp och äta frukost!
 
 

övernattning

Inatt sov ju vi över i ''tvättstugan'' som är en lokal som jag skrivit förut, vi dansade, spelade kort, skrattade och åt en massa glass och godis. Blev även skrämda av Alexinas storasyster vid halv elva på kvällen, jag visste dock om att hon skulle komma men ändå blev jag lika rädd haha! Vi såg även en film som slutade klockan tio i ett, somnade sen klockan tre. Det var sjukt kul!
 
Lite bilder från igår
 
  
 
 
 
 

jag är med och tävlar

Jag är med och tävlar om ett valfritt close-up filter hos kamda.se, om jag vann skulle jag vilja ha detta filter: http://www.kamda.se/close-up4-filter-o67-mm
 
 
Länkt till hennes blogg och tävlingen: http://canonflicka.blogg.se/2013/april/tavling-om-ett-valfritt-close-up-filter.html#comment
 
Mitt bidrag:
 


 

min onsdag

Vaknade vid halv tio i morse, for sen vid 12 till stan med pappa för att min lillebror skulle köpa en grej och jag skulle byta en sak också. Sen när jag kom hem så gick jag ut och gick en stund och sen for jag och köpte en tröja och sen lite snacks till i morrn när vi ska sova i ''tvättstugan'' som inte är en tvättstuga utan en lokal :) 
 
Nu ska jag sova och vakna riktigt pigg i morrn, men jag är ju aldrig pigg på morgonen så det kommer ju inte hända ;) 
 
Goder natter!
 
 
 
 

Träning

Ska gå ut och gå en runda, ska börja göra det nästan varje dag nu :) Har även varit och köpt en grej för ansiktet idag som jag är väldigt taggad på att prova! Men nu ska jag gå innan det börjar blåsa allt för mycket, vi hörs!
 

tre från idag

 Alla bilder är redigerade lite snabbt i gimp :)
 
 
 

bloggar från appen

Mitt internet på macen funkar inte men alla andra mobiler och datorer gör det så jag bloggar från appen ist. Idag var Maja här, vi var ute och fotade (bilder kommer när jag kan blogga normalt) det var kul, vi fick många roliga bilder ska jag säga!!

Men nu ska jag äta, bloggar sen :)

1 april

Idag har jag faktiskt ingen aning om vad jag ska göra, kanske fotar lite nya porträttbilder och så, måste först fixa över alla mina 34567895678 bilder från datorn till hårdisken, har så sjukt mycket bilder nu! Måste köpa fler minneskort också kom jag på..haha det går ju ihop lagom bra ;)
 
Nä nu ska jag kliva upp från sängen, äta frukost och sen gå ut i den UNDERBARA vädret, vi höres!
 

RSS 2.0